PDA

View Full Version : Clipping in my webcam mic?



marvtobi
06-24-2009, 06:16 AM
:eek: I just tried to record a little video of myself playing and i ran into trouble. No matter how low i turn the recording volume when i play and sing with my ukulele i get these nasty clipping and distortion when i hit the strings just a little bit harder. I have a logitech quickcam pro 9000 and it sounds quite good when i record with it (voice) and the video seems also ok.
Does someone have a tip for me there? :confused:

I hope this is the right forum as it isnt really a problem with the ukulele no? anyway, any ideas are appreciated.

i made a little video showing what happens-> video clipclip (http://smg.photobucket.com/albums/v109/jumi2/?action=view&current=Video2.flv)

HaileISela
06-24-2009, 06:21 AM
Maybe windows turned on the micboost... if it did, turn it off at the sound settings (you'll find them in your taskbar on the lower right bottom, it's a little speaker symbol) and in there at the "microphone" setting.

marvtobi
06-24-2009, 06:22 AM
Hey that was quick, thanks for the idea, but the cam has a seperate recording level and i turned off the boosts in there already i am afraid :(

Greeno
06-26-2009, 02:49 AM
What software are you using to record? Perhaps it has its own audio gain. Try recording something with the Windows sound recorder.

I take it you have tried the Audio Tuning Wizard that comes with the webcam?

Maybe there's something here (http://logitech-en-amr.custhelp.com/cgi-bin/logitech_en_amr.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=9274) that will help.

Roy Jovero
06-26-2009, 02:53 AM
You can also try simply reducing the mic input level.