PDA

View Full Version : Baritone Tuning



haolejohn
11-25-2008, 07:02 AM
Can a baritone uke be tuned GCEA? like a tenor? A friend of mine found an old baritone uke in his garage and is wanting me to have it. I only want it if I can tune it traditionally.

SinisterDom
11-25-2008, 08:14 AM
You have to buy special strings to tune a bari GCEA. Musicguymic usually has them.

haolejohn
11-25-2008, 12:13 PM
thanks sinisterdom. so it shouldn't be too difficult just put the new set of strings on it?

thejumpingflea
11-25-2008, 02:08 PM
thanks sinisterdom. so it shouldn't be too difficult just put the new set of strings on it?

Yeppidy-yep-yep. (I tried just yep, but we needed 10 letters :D )

salukulady
11-25-2008, 06:20 PM
http://www.ukuleleworld.com/baritone/

And if you put a low G on it, it's great for guitar songs and ballads.